Till alla inlägg

Mats Deleryd invald i IVA

Nyhet
2018-11-27

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) laddar inför 100-årsjubileet nästa år och förstärker sin kompetens och kunnande med hela tjugo nya ledamöter. Vi på SIQ är mycket stolta över att kvalitetsprofessionen stärks då vår vd Mats Deleryd är en av de nya invalda.

Mats Deleryd
Mats Deleryd

Mats Deleryd är civilingenjör i industriell ekonomi och teknisk doktor inom kvalitetsutveckling vid Luleå tekniska universitet och är i dag vd vid SIQ – Institutet för kvalitetsutveckling. Deleryd har över 20 års industriell erfarenhet och kommer från ledande befattningar i globala företag som ABB, Bombardier, Volvo Construction Equipment och AB Volvo.

– Det är oerhört hedrande att ha blivit invald i IVA som utgör en av Sveriges viktigaste aktörer i gränslandet mellan akademi, industri och samhälle. Vi lever i en tid av enormt hög teknisk utveckling och det ställer även nya krav på hur vi med framgång leder och styr organisationer i en turbulent värld. Vi står inför en femte kvalitetsvåg – ”Quality 5.0”. Jag hoppas kunna bidra till att IVA, SIQ och andra aktörer kommer att samverka än mer för att vi gemensamt skall skapa morgondagens ledningsmodeller för hållbar och långsiktig utveckling, säger Mats Deleryd.

Läs IVA:s pressmeddelande