Till alla inlägg

Quality Innovation Award 2021

Nyhet
2021-12-14

Idag var det dags för vinnarna i årets Quality Innovation Award att presentera sina innovationer och motta sina utmärkelser. Med anledning av pandemiläget fick publiken ta del av ceremonin, som sändes från Warner Bros studio, via Teams.

Årets vinnare är Actibump från Edeva AB, Instant Thread Coloring från Coloreel Group AB, NOAQ Boxvall från NOAQ Flood Protection AB och Ungdomsgård online från Region Gotland.

”För Edeva är utmärkelsen en kvalitetsstämpel och ett erkännande som vi hoppas ska kunna väcka intresse och generera nya investerare”, säger Karin Wiklund, marknadsansvarig på Edeva AB.

Torbjörn Bäck, CEO på Coloreel Group nämner att det är extra kul att vinna i en internationell utmärkelse då företaget arbetar globalt och Sverige är kända för både kvalitet och innovation. Det gör att erkännandet slår extra högt även internationellt.

”En bra uppfinning är inte mycket värd om ingen vet om den”, säger Sigurd Melin VD på NOAQ Flood Protection. ”Så förutom att utmärkelsen är bra för vårt företag är den bra för att många fler, som verkligen kan ha nytta av vår produkt, kommer att få vetskap om den,” fortsätter han.

”Det här visar att vår vision fungerade i verkligheten och att det inte är pingisbord och hockey-spel som är det viktigaste i vår verksamhet. Det är mötet, kompisarna och att ha någon vuxen att prata med som är det viktigaste. Det visar också att det är viktigt att vi vuxna finns on-line bland våra ungdomar” säger Nina Tofftén från Region Gotland.

Quality Innovation Award är en utmärkelse som årligen delas ut till verksamheter eller enskilda individer som presenterat innovationer med en tydlig koppling till medveten systematik i sitt arbete och med en utgångspunkt i ett klart identifierat kundbehov. Av avgörande vikt för att få utmärkelsen är nyhetsgrad, användbarhet, lärande, kundorientering och verkningsgrad.

Utmärkelsen är ett samarrangemang mellan kvalitetsinstituten i flera länder. Quality Innovation Award delas ut i ett 20-tal länder och ger innovationer uppmärksamhet samt möjlighet att jämföra sig över land- och branschgränser.  Vinnova är SIQs partner i Sverige.

Vänligen acceptera statistics, marketing cookies för att se denna video.