Till alla inlägg

Susan Ballhausen Bjelke tillträder som Verkställande Direktör för SIQ

Pressmeddelande
2023-10-01

Susan Ballhausen Bjelke tillträder som Verkställande direktör för SIQ, Institutet för Kvalitetsutveckling den 2 oktober 2023. Susan kommer från DeLaval där hon varit ansvarig för kvalitetsarbetet de senaste fem åren.

Susan är civilingenjör och har varit verksam inom ett flertal industribolag under sin karriär, bland annat på Atlas Copco innan hon började som Director Quality & Compliance på DeLaval. Hon har haft ledande roller inom såväl R&D, produktion, kvalitet, produktsäkerhet och miljö.

”Under mitt arbetsliv har jag kommit till insikt om vad som gör skillnad på riktigt för en organisations leveranser, såväl hållbara ekonomiska resultat som trogna kunder och inte minst, medarbetare som stannar och trivs. Jag anser att det handlar om ledarskapet, tydlighet i roller och ansvar, ständig utveckling av arbetssätt med stöd från processer och relevanta IT verktyg, dvs, Kulturen, Strukturen och Systematiken. Finns allt detta på plats är fundamentet lagt för både innovation och hållbarhet” säger Susan Ballhausen Bjelke.

”Som VD för SIQ får jag möjlighet att ta dessa erfarenheter vidare och verka för att fler företag, myndigheter och organisationer upptäcker kraften i modernt kvalitetsarbete. Att ge dem tillgång till de verktyg och tjänster som SIQ erbjuder för att de ska kunna säkra sin kvalitetsutveckling och hållbara framgång är det som gjorde att jag tackade ja till uppdraget” tillägger Susan Ballhausen Bjelke.

”Susan har en grundmurad kunskap från både mindre och större företag och har lett omfattande verksamhetsutveckling. Hennes erfarenhet av att integrera digitalisering, hållbarhet och kvalitet stärker SIQ och jag är mycket glad att välkomna henne att leda SIQ i den utveckling vi nyligen påbörjat” säger SIQs styrelseordförande Anna Nilsson-Ehle.

Susan Ballhausen Bjelke tillträder sin tjänst måndagen den 2 oktober 2023. Berit Lindholm, tidigare VD på SIQ, går vidare till nya internationella uppdrag hos Fresenius Kabi.

För frågor kontakta; Anna Nilsson-Ehle, styrelseordförande SIQ, anna@nilsson-ehle.se 0709 96 76 00.