Medlemsträffar

Effektfull med Simon Elvnäs

Detaljerade studier av ledarskap – så ökar du effekten av din tid. Glöm effektiv. Bli effektfull. Simon Elvnäs har i en världsunik forskningsstudie filmat hundratals ledare och kartlagt deras beteenden. Slutsatsen är att chefer inte gör vad de ska göra, vad de vill göra, eller ens vad de tror att de gör. I detta seminarium får vi höra om en ny modell för ett effektfullt ledarskap, baserad på verksamhetens, medarbetarnas och ledarens faktiska behov. Ett medvetet ledarskap – där ledaren i stället för att göra mer av allt, gör mindre men rätt.

Kommande tillfällen

Webbseminarium

Torsdag 18 april
09:00 – 10:15

SIQ’s Managementmodell är en så kallad ”excellencemodell”, som mycket förenklat syftar till att stödja hela  organisationen att göra ”rätt saker” på ”rätt sätt” och nå framgång.  För att nå framgång måste det alltid vara en balans mellan det man levererar och erbjuder som organisation och på vilket sätt man gör det. Det måste finnas balans mellan en organisations inre och yttre effektivitet. Under seminariet kommer vi lyfta vikten av att skapa strukturer för att kunna jobba mer proaktivt, planerat och strukturerat i syfte att minska otydlighet och negativ stress. Hur får vi till ett medvetet ledarskap där ledare och medarbetare i stället för att göra mer av allt, gör mindre och rätt.

En kolibri gör 80 vingslag per sekund, en svala gör bara fem. Så vem är bäst på att flyga?
Den som flaxar mest eller den som får ut störst effekt av varje vingslag?

Simon Elvnäs har skrivit flera böcker om ledarskap. Boken ”Effektfull” presenterar en ny modell för ett effektfullt ledarskap, baserad på verksamhetens, medarbetarnas och ledarens faktiska behov. Ett medvetet ledarskap – där ledaren i stället för att göra mer av allt, gör mindre men rätt.

 

Simon Elvnäs

Simon är forskare vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. På plats inne i verksamheter har han och hans forskargrupp filmat över fem hundra ledare, vilket innebär tusentals filmer och observationer från ett tiotal branscher – bevis på vad ledare egentligen gör när de utövar ledarskap.