Till alla inlägg

Förstaplatsen till kvalitetstoppar

Nyhet
2021-03-25

Vi gratulerar Bostads AB Mimer som i fjol fick Utmärkelsen Svensk Kvalitet och Centiro som fick Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling. Båda verksamheterna har nu placerat sig på första plats i Great Place To Work i sina kategorier.

Att involvera motiverade medarbetare är grunden i kvalitetsarbete och en av de fem framgångsfaktorer SIQ lyfter fram i SIQ Managementmodell. Det är med stor glädje vi nu ser att våra två utmärkelsemottagare i Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2020 båda nått förstaplatsen i Great Place To Work, som utvärderar organisationer för att ge dem ett mått på arbetsplatskultur och insats som arbetsgivare.

Så arbetar Bostads AB Mimer för att involvera sina medarbetare

Se vår intervju med Wivecka Ljungh, HR- & kvalitetschef på Bostads AB Mimer, om deras framgångsrika medarbetarfokus. Drömmen för alla företag är involverade och engagerade medarbetare som bidrar till resultatet. Bostads AB Mimer kan se att engagemang har en direkt korrelation till hur involverad man är. Därför har involvering varit en självklarhet i företagets utveckling.

Bostads AB Mimer tog hem förstaplatsen för medelstora företag, 50-249 medarbetare.

Bostads AB Mimer är Västerås största hyresvärd med ett brett utbud av hyreslägenheter i många av stadens bostadsområden. Med hundra år på nacken har många Västeråsare en relation till företaget och i Mimers 11 500 lägenheter bor nästan 22 000 av stadens invånare. Mimer är ett allmännyttigt bostadsföretag och ägs av Västerås stad.

Vänligen acceptera statistics, marketing cookies för att se denna video.

Vinnare i storföretagsgruppen: Centiro

I gruppen med över 250 anställda fick Centiro förstaplatsen i Great Place To Work. Centiro fick Erkännande för Framgångsrik Verksamhetsutveckling av SIQ förra året och domarkommittén lyfte då särskilt fram att medarbetarna är företagets viktigaste resurs.

Läs gärna den här artikeln med vd Niklas Hedin ”Vi har inga chefer”.

Centiro är ett svenskt mjukvaruföretag med huvudfokus att koppla samman och aktivera molnbaserade leverans- och servicenätverk i den digitala världen. Med global hub i Borås och kontor i Storbritannien, Indien och USA sysselsätter koncernen omkring 400 medarbetare samt har en tillväxt på 25% per år.