Till alla inlägg

SIQ förstärker teamet

Nyhet
2020-01-29

Sedan årsskiftet har SIQ två nya medarbetare, Annette Björnson och Mikael Lindström. Annettes huvudområden kommer att vara skola och offentlig sektor, hon kommer att arbeta med Kvalitetsutmärkelsen Bättre skola, Rikskonferensen Bättre skola och SIQ kommunnätverk. Mikael kommer att ansvara för utvecklingen av Utmärkelsen Svensk Kvalitet och Quality Innovation Award.

— Jag har den stora glädjen att välkomna Annette och Mikael till SIQ! Båda har gedigna CV:n med lång och bred erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete. Med deras kompetens, engagemang och driv kommer de att förstärka vårt redan starka team. Nu är vi bemannade för att arbeta med utvecklingsfrågor baserade på kvalitet som kan bidra till förbättring och göra skillnad, säger Mats Deleryd, vd på SIQ.

Annette Björnson

Trippel som SIQ Examinator

Annette Björnson har hela sitt yrkesverksamma liv arbetat inom den offentliga sektorn och kommer närmast från Västerås stad där hon arbetade som utredare, internkonsult och kommunrevisionen.

— Jag är ny på SIQ, men SIQ är inte nytt för mig, berättar Annette. Första gången jag kom i kontakt med SIQ var för i slutet av 1990-talet. Jag slogs då av att SIQ-modellen utstrålade ett förhållningssätt, tydlighet, fokus på vem de var till för som skilde ut sig positivt och var goda förebilder. De dröjde dock fram till 2014 innan jag själv blev SIQ Examinator första gången. Den givande men intensiva examinatorstiden gav mersmak vilket resulterade att jag varit Examinator och utvärderingsledare ytterligare två gånger. Något jag varmt kan rekommendera för att få öka förståelse för kvalitetsarbete och bidra till utveckling för både en själv och en verksamhet någonstans i Sverige.

Annette bor i Västerås och kommer att ha Stockholmskontoret som bas.

Mikael Lindström

Vill förändra synen på ledningsarbete

Mikael Lindström är från början elingenjör med specialisering mot kraftelektronik och strömförsörjning, men har de senaste 20 åren jobbat med ledningsfrågor i ett förbättringsperspektiv.

— Mitt intresse för kvalitetsfrågor började i mitten på 1990-talet då jag insåg att ledningsverktygslådor som LEAN och Sigma Sigma i grunden kunde förändra ett företags prestanda. Denna insikt har stärkts när jag under åren jobbat med detta i många olika företag och miljöer. Jag ser mest fram emot att ha möjlighet att göra skillnad och förändra synen på ledningsarbete i svenskt näringsliv och offentlig sektor. Här på SIQ har jag möjlighet att göra skillnad och förändra Sverige i en offensiv och strukturerad plattform, säger Mikael. 

Mikael bor i Göteborg och har det kontoret som bas.

Vi hälsar både Annette och Mikael varmt välkomna till SIQ!

Hör gärna av er till någon av på SIQ om ni har frågor om verksamheten.