Till alla inlägg

Västerviks Bostads AB tilldelas Utmärkelsen Svensk Kvalitet

Nyhet
2022-12-01

I år tilldelas det kommunala bostadsbolaget Västerviks Bostads AB Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2022, Sveriges mest prestigefyllda kvalitetsutmärkelse. – Jag känner mig oerhört glad och stolt idag, säger Sven-Åke Lindberg, VD på Västerviks Bostads AB.

Det prestigefyllda priset delas ut till verksamheter som visar synliga resultat av sitt framgångsrika kvalitetsarbete. Utmärkelsen Svensk Kvalitet har delats ut sedan 1992 till verksamheter som långsiktigt och systematiskt utvecklar sitt kvalitets- och förbättringsarbete på organisationsnivå och därmed når hållbar framgång.

– Jag känner mig oerhört glad och stolt idag! Under drygt 20 år har vi arbetat engagerat med vårt kvalitetsarbete, för att de som hyr av oss ska trivas och känna trygghet. Hela tiden har ledningsvisionen varit ”Målmedvetna medarbetare med självförtroende och arbetsglädje”. Nyckeln till vår framgång är motiverade medarbetare som utför sina uppgifter med ansvar och självförtroende. Som visar engagemang att vilja göra det lilla extra för våra kunder och som känner arbetsglädje när de går till jobbet. Vi visar bestående höga resultat i verksamheten, för kommunen och för Västerviksborna. Att Västerviks Bostads AB utses till föredöme och erhåller Utmärkelsen Svensk Kvalitet – hållbar framgång känns fantastiskt för mig, säger Sven-Åke Lindberg, VD på Västerviks Bostads AB.

De fem områden som avgör vilka som får utmärkelsen är förmågan att skapa värde med kunder och intressenter, leda för hållbarhet, involvera motiverade medarbetare, utveckla värdeskapande processer samt arbeta med förbättringar och skapa innovationer.

Västerviks Bostads AB bidrar aktivt till samhällsnytta för ägaren Västerviks kommun. Bostadsbolaget förvaltar och utvecklar kommunens verksamhetslokaler (skolor, förvaltningsbyggnader, fritidsanläggningar mm) liksom egna bostäder och lokaler. Deras drygt 150 anställda ansvarar totalt för 270 000 m2 lokalyta och 3316 lägenheter. Läs mer på bostadsbolaget.vastervik.se

Utmärkelsen för Svensk Kvalitet

Prenumerera på vårt e-nyhetsbrev

Följ SIQ och våra nyheter om kvalitetsutveckling och hållbar framgång.

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.