Lediga tjänster

Är du intresserad av att arbeta med oss på SIQ? Här publicerar vi lediga tjänster. Välkommen med din ansökan!

SIQ söker en kommunikationsansvarig

Har du stort intresse för kvalitets- och hållbarhetsfrågor? Då har vi ett uppdrag för dig! Då vår nuvarande kommunikationsansvarig går vidare till egen verksamhet söker SIQ en kommunikations-ansvarig med placering i Stockholm eller Göteborg. SIQs kommunikationsarbete har utvecklats mycket de senare åren, inte minst i digitala kanaler och sociala media. Det ger en bra grund för vidare utveckling av kommunikationsarbetet för att kunna nå ut till ännu fler med våra viktiga frågor.

Kort om SIQ

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är ett nationellt institut med uppdrag att främja kvalitetsutvecklingen i Sverige och stödja organisationers arbete mot hållbar framgång. Vi driver idag flera nationella kvalitetsutmärkelser, samordnar forsknings- och utvecklingsprojekt inom kvalitetsutveckling, erbjuder utbildningar, seminarier och verktyg för ett långsiktigt och hållbart förbättringsarbete. Bakom SIQ står regeringen med Tillväxtverket som SIQs huvudman samt våra medlemmar, bestående av drygt 120 organisationer från både näringsliv och offentlig sektor. SIQ är även huvudman för Svenskt Kvalitetsindex (SKI). SKI mäter effekter av kvalitetsarbete med särskilt fokus på kund- och medarbetarnöjdhet och representerar ett välkänt nationellt kvalitetsindex inom ett flertal branscher och samhällssektorer.

Om tjänsten

Du kommer att ansvara för forskningsinstitutets övergripande kommunikations- och opinionsbildningsarbete och arbeta både strategiskt samt operativt med produktion av institutets kommunikationsinsatser i nära samverkan med dina kollegor. Ditt fokus är att samla, skapa och sprida kunskap om kvalitetsutveckling och hållbar framgång till verksamhetens prioriterade målgrupper. I uppdraget ingår även att samverka med SKI:s kommunikation och marknadsföring. I rollen kommer du att rapportera direkt till VD för SIQ och tjänsten bygger på att du trivs med varierande uppgifter inom kommunikationsområdet, allt ifrån produktionsrelaterade uppgifter till strategiskt lobby-arbete. Du har förmåga att planera ditt eget arbete samt arbeta i ett bitvis högt tempo. Arbetet innebär vissa planerbara resor dels till våra medlemsaktiviteter men även våra konferenser och mässor där vi deltar.

Vi söker dig som har följande profil och kunskaper

 • ‪Minst 5 – 10 års erfarenhet av strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete, med fördel med fokus på förbättrings- och förändringsarbete.
 • ‪En högskole- eller universitetsutbildning inom ett för tjänsten relevant område.
 • ‪Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • God kunskap om digitala kanaler och hur man får bästa och mest effektiva spridning.
 • God vana av att jobba i Photoshop, WordPress och InDesign.
 • Erfarenhet av nyhetsbrevsprogram, t ex Apsis, sökmotorsoptimering och filmredigering, samt kan filma och fotografera själv vid behov.
 • Du har en pragmatisk inställning och är lösningsorienterad samt beredd att arbeta både långsiktigt strategiskt och operativt efter dagsaktuella behov.

Dina arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvar för media, policy och kommunikations- och varumärkesstrategi och att medverka till att ta fram rutiner och riktlinjer för, samt genomföra, årliga kommunikationsinsatser och events för SIQ.
 • Aktivt ta kontakt med beslutsfattare med flera för att tillsammans med VD, styrelserepresentanter och övriga kollegor driva SIQs frågor.
 • Övergripande ansvar för samordning och utveckling av media- och omvärldsbevakning, inklusive mediaanalys samt utvärdering av kommunikationsaktiviteter för SIQ.
 • Leda och driva arbetet med att ta fram kommunikationsplaner för SIQ, dvs planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser för SIQs utbildningar, forskningsprojekt, medlemsinformation, utmärkelser och deltagande i mässor och möten som tex. Rikskonferensen Bättre skola, Almedalsveckan, Kvalitetsmässan mm.
 • Ansvara för, utveckla innehållet i och driva de valda kommunikationskanalerna som bl.a. nyhetsbrev, pressrum, Facebook, LinkedIn samt SIQ:s webbplatser.

Som person kan du arbeta självständigt, ta egna initiativ och fatta välgrundade beslut, men också samarbeta brett i projekt med kollegor, institutets medlemmar och andra intressenter. Du är initiativrik med god förmåga att på ett övertygande sätt sprida kvalitetsfrågor till omvärlden som ett stöd till hållbar utveckling. Du har också en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Du trivs med att arbeta i en öppen och kommunikativ roll i små och stora sammanhang. Du måste vara prestigelös i ditt sätt, öppen för att arbeta på olika nivåer och parallellt med olika uppdrag för olika uppdragsgivare. Du är utåtriktad och lyhörd samt har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Placering

Tjänsten är placerad vid vårt kontor vid Torsgatan 2 i Stockholm, som vi delar med Svenskt Kvalitetsindex, eller vid SIQs huvudkontor vid Drakegatan 6 i Göteborg.

Tillträde

Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SIQ med Lundborg Consulting AB. Din ansökan skall vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 6 augusti 2021. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till siq@luncon.se All information hanteras som konfidentiell. Har du frågor och funderingar är du välkommen att höra av dig till Mats Deleryd, VD SIQ, mats.deleryd@siq.se, tel. 070-3463725.

SIQ eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Möjligheterna är många och du har inflytande att påverka inriktningen på ditt arbete.

Prenumerera på vårt e-nyhetsbrev

Följ SIQ och våra nyheter om kvalitetsutveckling och hållbar framgång.

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.